Menu

Kinoa ehk tšiili hanemalts on üks väärtuslikemaid toiduaineid, mis on kogu maailmas leidnud laialdast ja mitmekesist kasutust igapäevase toidulaua rikastamisel. Taimemaailmas on ta harukordne täisväärtusliku valgu allikas, milles on kõik asendamatud aminohapped, kaasa arvatud lüsiin, mida teraviljades muidu napib. Tänu kõrgele toiteväärtusele nimetasid NASA teadlased kinoa ideaalseks toiduks pikaajalistel missioonidel olevate astronautide jaoks.

Loe lähemalt →

Oma laovarusid täiendades oleme aru saanud, kui palju on maailmas erinevaid ning huvitavaid maitseid. Soov enda klientidele iga kord midagi uut pakkuda on muutunud juba tavapäraseks. Selgi korral täienes meie ladu paljude uute maitsetega, mida tasub järgi proovida.

Loe lähemalt →

Amaranti ehk rebasheina peetakse teraviljaks, kuid tegelikult on see rohttaim ja toiduks kasutame selle pisikesi toitainerohkeid seemneid. Amaranti on Kesk- ja Lõuna-Ameerikas kasvatatud juba aastatuhandeid, see oli inkade ja asteekide igapäevane leivavili, uuesti avastati amarant alles hiljuti. Amarant kasvab Ameerika Ühendriikides, Mehhikos, Peruus ja Nepaalis. Seda on palju sorte ning ühte neist kasvatatakse dekoratiivtaimena ka Eestis.

Loe lähemalt →

Originaal artikkli kirjutas Sirje Lemmik
Foto: Arvo Meeks
Artikkel Postimehe vahelehes MaaElu – http://maaelu.postimees.ee/3887793/toeoetuleiva-maitsjast-leivapagariks

Juba kuus aastat tagasi leivaküpsetamisega algust teinud Piia Ardel otsustas sel suvel asutada osaühingu Piarde. Nüüd küpsetab ta leiba mitte ainult perele ja sõpradele, vaid ka müügiks.

„Leivaküpsetamist alustasin esmalt oma perele. Olen iseõppija, proovisin mitmeid retsepte ja muudkui katsetasin. Ükskord pere enam poeleiba ei tahtnudki. Seejärel hakkasid sõbrad-tuttavad mult leiba tellima ja nii see tegevus tasapisi kasvas, kuni asutasin suvel firma,” räägib 51aastane Piia Ardel, kuidas hobist töö sai.

Saatuse tahtel ja omal soovil lahkus naine 2014. aastal töölt Valgamaa kutseõppekeskusest, kus ta töötas kaheksa aastat projektijuhina. „Tegelesin välisprojektidega ning sel ajal said väga paljud õpilased välismaal praktikal käia. Kuigi olin vormistatud tööle poole kohaga, tegin tööd täiskoha eest, kahjuks juhtkonnale see korda ei läinud,” nendib ta.

Loe lähemalt →

Chia seemned on saanud vaieldamatult rahva lemmikuks supertoiduks oma universaalsuse ja tervistavate omaduste tõttu. Need pärinevad õitsva taime Salvia hispanica viljadest. Sõna “chia” tuleneb maiade keelest ning tähendab tugevust. Chia seemned on tuntud kui “jooksu toit” see tähendab väga kõrge energiaväärtusega vastupidavustoit, mis annab palju energiat ja kaitseb keha vedeliku kao eest. See on ideaalne toit enne treeningut või füüsilist jõudu nõudvat tööd. Soovitatav päevane annus täiskasvanule on kuni 2spl/päevas (20g), lastele kuni 1tl/päevas.

Loe lähemalt →

Hea kvaliteetse mahetoidu söömine tähendab investeeringut tulevikku. Sageli inimesed kurdavad, et mahetoidu söömine läheb liiga kalliks. Minu vastus sellele on: tee omalt poolt kõik, mis suudad, ja pea meeles, et investeerides oma tervisesse praegu ootab sind ees pikk, terve ning õnnelik elu. Pikas plaanis tähendab see ka kokkuhoidu ravimite pealt.
Loe lähemalt →

Igasse päeva kuulub tükike magusat!

Niisiis otsustasid Mahedikud täna valmistada tervislikke maiustusi, mida soovitame katsetada ka teistel. Nende tegemine võtab aega ainult mõnikümmend minutit, boonuseks on need maiused nii gluteenivabad kui ka vegan. Meeleldi jagaksime teiega retsepti.

Loe lähemalt →

Olenemata vihmasest ilmast on sel aastal Mahedike põllul suur kogus maasikaid. Kõik ilusad punased ning väga magusa maitsega.

Maasikaid müüme erinevate hindadega:
– Ilusad ning sorteeritud marjad 3.50€/kg
– Moosimarjad, mis on samuti magusad ning ilusad, kuid teistest natuke pisemad anname ära 3€/kg

Kui on soovi tellida maasikaid kirjuta meile piiaardel5@gmail.com
Leiame ühiselt viisi kuidas Sulle kõige mõnusamalt maasikad kohale transportida.

Loe lähemalt →

Meie kodus valmivad maitsvad käsitööleivad! Kontrollitud mahetoorainest ja Eesti kohalikust toorainest valmistatud leivad mekivad soojana väga mõnusalt. Lisad killukese võid ning maitsev suutäis on garanteeritud.
Piia valmistab vastavalt tellimustele 2-3 korda nädalas värsket leiba. Loe pikemalt Piia leivategemisest – “Piia leivalugu”. Kui soovid maitsta meie koduleiba siis helista +372 52 679 54 või kirjuta piiaardel5@gmail.com

Loe lähemalt →