Menu

Igal leival on oma lugu, oma maitse ja oma perenaine või -mees, kes pühendab oma aja ning kogu oma armastuse leiva valmistamisse. Mahedike tootevalikust leiad koduleivad, mille on valmistanud Piia – see on tema leivalugu.

Leivategu on käsitöö ja pühendumine!
Esialgu tekkis vaid leivaküpsetamise mõte ja ükskord tuli tahtmine ka lihtsalt katsetada. Endalegi üllatusena tuli leib päris hästi välja. Peagi sai sellest iganädalane tegevus. Oma perele olen leiba küpsetanud juba alates 2010 aastast. Esimesel aastal ei tulnud leivad alati kaubandusliku välimusega, aga maitse oli hea ja pere harjuski ainult omaküpsetatud leiba sööma. Tegelikult juhtub aeg-ajalt praegugi, et kõik ei õnnestu just nii nagu olen soovinud.

Loe lähemalt →

Inimesed, kes on kordki käinud Ungaris, räägivad sellest kui kõige saladuslikumast ja huvitavamast riigist maailmas, kus peab ära käima. Ungari asub Kesk-Euroopas ja piirneb seitsme riigiga: Austria, Slovakkia, Ukraina, Rumeenia, Serbia, Horvaatia ja Sloveenia. Selline naabrus on kindlasti rikastanud suurepärast Ungari kööki, mida hindavad vääriliselt nii tõelised gurmaanid kui ka need, kes eelistavad head, kuid mitte eriti kallist toitu.

Ungari köök on maitsete ja lõhnade impeerium. Iseloomulikud road ühendavad endas Ungari kuningate iidseid traditsioone ja tavainimese eelistusi – lihtne ja maitsev. Ungari köögist võib leida nii juurvilju, liha kui ka kala. Roogade valmistamisel kasutatakse hulganisti punast jahvatatud paprikat, rohelist magusat pipart, sibulat ja tomateid. Üldiselt võib Ungari rahvusvärve – punast, valget ja rohelist täheldada ka erinevate roogade juures.

Loe lähemalt →

Dobosi Pinceszet/Veinitehas on peretraditsioonidele tuginev veiniettevõte Ungaris, Szentantalfas, Balatonfüred-Csopak veiniregioonis juba aastast 1721. Veini valmistamine põhineb pikaajalistel teadmistel ja kogemustel, mida on edasi kantud põlvest-põlve. Mitmed Dobosi veinid on võitnud tiitleid nii kodumaal, kui ka rahvusvahelistel võistlustel. Lisaks sellele on kõik nende veinid sertifitseeritud “bio” märgiga, mis tähendab et kogu tooraine on kontrollitud mahepõllumajandusest.

Loe lähemalt →

Üks populaarseim toode Mahedike kaupadest on Himaalaja sool. Aina enam teadvustavad inimesed, et tavaline söögisool ning kristalliline sool on täiesti erineva väärtusega. Siinkohal tahamegi anda väikse ülevaate 100% loodustootest – Himaalaja soolast.

Himaalaja roosa sool on rohkem kui 250 miljoni aasta eest mere kuivamise tulemusena ladestunud kristallsool, mis sisaldab enam kui 80 inimkehale vajalikku looduslikku mineraali ja kuulub loodusliku soola kõige mineraalaineterikkamate vormide hulka. Roosa värv on tingitud kõrge mineraalainete sisalduse tõttu soolas (raud, kaalium ja magneesium), mis on olulised hea tervise tagamiseks. Sool on keemiliselt töötlemata ja ei sisalda sünteetilisi lisaaineid. Tänu soolakristallide erakordselt peenele kristallilisele struktuurile on need ained organismi jaoks kergesti omastatavad. Himaalaja sool sobib nii toiduvalmistamiseks kui ka vanni- või saunasoolana kasutamiseks.

Loe lähemalt →

Iga täiuslik hommik algab tervisliku hommikusöögiga. Alati aga ei ole aega, et valmistada midagi keerulist ning aeganõudvat, vaid vaja on lihtsat ja kiiret retsepti. Mahedikel on pakkuda kiire, kuid toitev amps Sinu päeva alguseks.

Kaks avokaado-muna täisteravõileiba
Koostisosad:
– 2 viilu täisteraleiba / meie toodete nimekirjast leiad kodus valmistatud seemneseguleiva
– 2 muna
– 1 avokaado
– palmirasva munade praadimiseks
– pipart ning soola maitsestamiseks / meie toodete nimekirjast leiad erinevaid maitseaineid
Loe lähemalt →