Kaer on suure toiteväärtusega teravili, milles on palju kiudaineid, valku ja tervislikke rasvu. Lisaks sisaldab see aeglaselt imenduvad süsivesikud, seetõttu tunneme pikema aja jooksul täiskõhutunnet. Kaer on rikas B1-vitamiini poolest ja sisaldab erinevaid mineraalaineid, näiteks kaaliumi, magneesiumi, fosfori ja rauda. See on igati hea toiduaine, mida enamasti tuntakse helveste ning kliidena, aga järjest enam võetakse kasutusele ka kaerajahu.

Kaerajahu kasutatakse peamiselt küpsetamiseks, sest see on väga mitmekülgne jahu. Seda jahu saab kasutada pannkookide, kreppide, küpsiste, muffinite ja leiva valmistamiseks. Samuti saab seda lisada paljudele jookidele ja smuutidele. Ja see sobib suurepäraselt ka pitsa taigna ja soolaste pannkookide valmistamisek


Retseptid

Marja kaerajahu smuuti: Sobib suurepäraselt sportlastele pärast treeninguid. 

Koostis:
– 1 klaas taimset jooki või 1 klaas fermenteeritud piimatoodet (nt. jogurt või keefir)
– 1 banaan
– pool klaasi marju (nt. maasikad, mustsõstrad, kirsid, jne.)
– Lisa kaerajahu vastavalt soovitud smuuti paksusele 1 – 2 tl

Blenderda kõik koostisosad ja naudi toiteaineterikast smuutit.


Kaerajahu pannkoogid:
Pühapäevasteks tervisehommikuteks

Koostis:
– 2 tassi kaerajahu
– 1,5 tl küpsetuspulbrit
– 0,5 tl kaneeli
– 0,5 tl soola
– 2 muna
– 1 tass kookospiima
– 3 spl päevalille õli või sulatatud kookosõli

Juhised:
1. Segage keskmises kausis kokku kaerajahu, küpsetuspulber, kaneel ja sool.
2. Segage suures kausis munad, kookospiim ja õli. Lisage kuivad koostisosad ja segage kaks segu kokku.
3. Kuumutage küpsetusplaati keskmise kuumusega. Laske kuumus keskmisele madalale, seejärel valage taigna ringid küpsetusnõule. Küpsetage mõlemalt küljelt üks kuni kaks minutit (keerake ümber kui pannkookide pinnale tulevad väikesed mullid).
4. Serveerige puuviljade, marjade, mee või siirupiga (datli, vahtra).

Mahedike poest leiad naturaalse mahe kaerajahu. Telli kohe!